Vaš brauzer ne podržava JavaScript, koji je neophodan za pravilno funkcionisanje sajta.

Obrazovanje

COBISS Kooperativni online bibliografski sistem in servisi COBISS

Program obrazovanja

Obrazovanje korisnika neizbježan je sastavni dio razvoja svakog informacionog sistema pa stoga u VBCG Centru u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore “Đurđe Crnojević” veliku pažnju posvećujemo obrazovanju.

Značajan dio djelatnosti VBCG Centra odnosi se na obrazovanje bibliotekara, posebno onih koji učestvuju u sistemu uzajamne katalogizacije i grade baze podataka COBISS. Obrazovanje za uzajamnu katalogizaciju izvode instruktori iz Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević” sa Cetinja i Biblioteke Fakulteta političkih nauka iz Podgorice.

Kursevi Korišćenje programske opreme COBISS2/Katalogizacija -kreiranje zapisa (3 dana) i Korišćenje programske opreme COBISS3/Preuzimanje zapisa i fond (3 dana), namijenjeni su početnicima u sistemu COBISS.CG koji još nisu upoznati s programskom opremom COBISS2 i COBISS3 i formatom COMARC/H. Učesnici se na kursu upoznaju sa

  • osnovnim uputstvima za rad s programskom opremom COBISS2 i COBISS3
  • osnovama pretraživanja i preuzimanja zapisa iz uzajamne baze u lokalnu bazu podataka
  • formatom COMARC/B
  • formatom COMARC/H

Kurs Korišćenje programske opreme COBISS3/Fond (2 dana) namijenjen je učesnicima koji već rade u programu COBISS2 i prelaze na rad u programu COBISS3.

Datum poslednje promene: 08. 11. 2013.


ONLINE EVIDENCIJE

Pristup registracijama

Registrovani korisnici
PRIJAVLJIVANJE NA PORTAL

Vaša e-adresa:

Šifra:

Da li vam je potrebna pomoć?

Telefon: (041) 234 243

E-pošta:cobissizo@vbcg.me

© 1997-2018 IZUM